27.02.2019 | 13:59

В Новомиколаївському районі триває Місячник профорієнтації «Професійний орієнтир». В його рамках 25 лютого фахівці Новомиколаївської районної філії Запорізького ОЦЗ разом з педагогічним колективом КЗ Новомиколаївський НРЦ «Паросток» ім. В.А.Польського» провели майстер клас «Кращий кулінар» для учнів 5- го класу.

Фахівець з профорієнтації Татаренко Л.О. ознайомила школярів з різними професіями, які актуальні на ринку праці району та області, та як їх можна здобути.

Перед початком конкурсу проведено ознайомлення з тематикою зустрічі «Види бутербродів» в ігровій формі та надані рекомендації щодо порядку дій, які треба виконувати. Діти все занотували в вигляді схеми, та поділилися на команди. Перш за все дівчаткам було запропоновано спробувати себе у ролі шеф - кухарів вишуканих ресторанів. Учасникам провели інструктаж з гігієни готування їжі, дівчатка помили руки та вдягнули фартушки і хусточки. Діткам було запропоновано приготувати три види бутербродів:- гарячі бутерброди, відкриті та канапе. Можливо, на перший погляд приготування бутербродів надто проста страва, але дітям надзвичайно сподобався сам процес, який проходив дуже весело та креативно.